Met de komst van de nieuwe Europese regelgeving met betrekking tot vliegopleiding, worden er ook hogere eisen gesteld aan de vluchtsimulatoren. Veel simulatoren zijn inmiddels niet meer goedgekeurd. Simulator Training Rotterdam exploiteert een splinternieuwe Elite FNPT II MCC simulator (bouwjaar 2006), die voldoet aan de nieuwste eisen. Het is een zeer geavanceerde flightsimulator met een 150 graden visueel systeem. De types die nagebootst kunnen worden zijn een Piper Arrow, een Piper Seneca en een Beech King Air. Alle types worden waarheidsgetrouw weergegeven met de instrumenten en het throttle kwadrant zoals dat ook in het echte vliegtuig aanwezig is.

De simulator wordt gebruikt door diverse FTO’s (vliegscholen die opleiden voor een beroepsopleiding). Simulator Training Rotterdam zelf, verzorgt ook trainingen. In samenwerking met Vliegschool Rotterdam worden trainingen verzorgd ten behoeve van de bevoegdheid ‘instrument rating’ en de bevoegdheid ‘multi engine piston’. Daarnaast wordt een MCC (multi crew co-operation) cursus aangeboden.

Heb je de vliegopleiding al afgerond en ben je aan het solliciteren, houd dan je vliegvaardigheid bij op de simulator. Tegen een aantrekkelijk tarief kun je al je skills bijhouden. Alle weersomstandigheden kunnen worden aangepast naar believen. En natuurlijk kan er getraind worden op een vliegveld naar keuze.

De jaarlijkse profcheck om de Instrument Rating te verlengen mag eens in de twee jaar gedaan worden op een FNPT II, ook daarvoor kunt u terecht bij Simulator Training Rotterdam. Wij verzorgen zowel brevetperlengingen onder de Europese regels als onder de Amerikaanse (FAA).